IKEA inredning

Det finns fantastiskt inredning på IKEA. Och som många redan vet så säljs flesta typer av möbler här. Men det vi kommer att fokusera här på är saker du inte visste om IKEA.

Om IKEA

IKEA är världens största möbelaffär. Faktum är att företaget är så stort, det beräknas att cirka 10% av alla européer som lever idag sover på en IKEA-säng. IKEA är en favorit bland kunder som söker efter väldesignade produkter till låga priser. IKEA-butikerna säljer färdiga montering av möbler, apparater och hushållsartiklar. Idag är företaget är världens största möbelhandlare med 139 000 anställda i 43 länder. Tyskland är företagets största marknad följt av USA och Frankrike. Det stora utbudet av produkter inkluderar möbler, mat, stora föremål som skåp och mindre artiklar som köksutrustning, inredning och små växter. IKEA driver också restauranger i sina butiker. IKEA har blivit känt för sina väl utformade, lågkostnadsprodukter, sina miljövänliga initiativ,

och dess rykte för en fantastisk arbetsplats. Butiker innehåller också en lekplats för barn som heter Småland. Föräldrar kan släppa sina barn i lekområdet i upp till en timme gratis när de handlar. Detta har ökat IKEA:s popularitet hos familjer. Företaget har en årlig försäljning på cirka 27 miljarder EUR (37 miljarder USD).

Bakgrund

Bakgrund

IKEA grundades av Ingvar Kamprand i Agunnaryd, 1943, när han bara var 17. Hans far hade gett honom pengar som belöning för att ha gjort det bra i skolan och Kamprand vände sig om och öppnade ett företag som sålde små föremål som pennor, plånbok och klockor till reducerade priser. Han härledde namnet IKEA från initialerna till hans namn I och K, liksom E för Elmtaryd och A för Agunnaryd, gården och byn där han växte upp. 1945 IKEA blev för stor för att Kamprad kunde ringa individuella försäljningssamtal, vilket övertygade honom att börja reklam i lokala tidningar. Han startade också en postordertjänst där han levererade använder den lokala mjölkbilen som mellanhand mellan IKEA och närmaste tågstation.

Strax därefter tillsatte han möbler till sin linje och publicerade så småningom den första IKEA katalog. 1953 öppnades ett möbelshowrum där kunderna kunde se och röra deras produkter innan du beställer.

IKEA fokuserar mycket på design och ser det som en konkurrensfördel. Till exempel, IKEA-butiker har avsiktligt utformats för vad vissa beskriver som en “labyrint” som uppmuntrar shoppare att gå igenom hela butiken. Denna strategi gör det möjligt för kunder att se a olika IKEA-artiklar, vilket kan leda till impuls eller tilläggsköp. Design har också lett till att företaget utvecklar möbler som enkelt kan transporteras. En stor innovation kom från en IKEA-anställd, som tog bort benen på bord för att passa in i bilen/transporten. Via detta fick IKEA idén att utveckla självmonterande möbler som kunde använda platt förpackning. Detta skulle inte bara göra det enkelt att transportera utan också spara IKEA-kostnader för packning av stora föremål. Denna förmåga att sänka kostnader har hjälpt IKEA att uppnå sitt mål om att erbjuda kvalitetsvaror till överkomliga priser. IKEA letar ständigt efter sätt att minska kostnaderna på produktion, förpackning och transport utan att kompromissa med kvaliteten.