Konsten att inreda med compact living

Det blir idag mer och mer vanligt att vi får bo relativt trångt. Flera aspekter på den svenska bostadsmarknaden har gjort att vi idag har färre och mindre bostäder. Det här har lett till att vi ofta behöver välja en mindre bostad eftersom priserna på bostäderna dessutom har skjutit i höjden och det finns få bostäder lediga. Även om man väljer att dela bostad med någon hamnar man snart i läget att man måste klämma ihop sig lite på den yta man har för sig själv och compact living är ett faktum. Konsten att få in ett mysigt och trevligt boende när man bor trångt är inte alltid det lättaste, men de finns de som lyckas. Frågan är bara vad gör de för att inte bo i ett halvt kaos av överblivna saker.

Rensa ut och släng allt onödigt

Rensa ut och släng allt onödigt
Rensa ut och släng allt onödigt

Det första man bör tänka på när det kommer till att bo trångt är faktiskt att göra sig av med alla onödiga saker. För mycket saker, speciellt de man inte använder särskilt ofta eller använder alls, blir lätt de saker som skapar kaoset. Här gäller det alltså att rannsaka sig själv och fundera ut hur man ska kunna minska mängden saker man faktiskt behöver ha. Efter att man har sett över vad det är man behöver ha kvar bör man fundera över hur och var de ska förvaras. Det bästa är såklart att se till att var sak har sin plats och för det krävs förvaring. Vill man dessutom att det ska se snyggt ut bör man tänka till en gång extra. När det kommer till att planera att hem som är trevligt och mysigt gäller det att tänka till innan. Ett bra första steg är att se till att de möbler man köper in inte tar för stor plats och att de helst har någon form av förvaring. Om man hittar en möbel som har en lite dold förvaring är det ännu bättre.

Skapa plats för dina saker

Nästa steg blir sedan att lyckas få undan de saker man har genom att skapa plats för dem utan att de egentligen tar plats. För den som har en loftsäng kan ett bra ställe att förvara saker vara om det finns en trapp till sängen. Här går det att skapa lådor under trappstegen och på så sätt gömma undan mycket utan att det egentligen syns. Ett annat bra sätt kan vara att ha förvaring under soffan eftersom den annars tar mycket plats. Möbler som tar liten plats och ändå har förvaring gör att man kan skapa mer yta för att ha fina inredningsdetaljer och på det sättet skapa ett mer hemtrevligt hem som inte bara liknar ett förråd. Konsten ligger ju i att få bort förrådskänslan när man måste bo trångt. Idag finns det faktiskt många bra butikskedjor som säljer möbler som har möbler där det går att gömma undan mycket. Till en början kan det vara bra att inte köpa på sig alltför mycket utan att köpa och bygga upp sitt hem allteftersom för att få det till det hem man vill ha.