Tips för köksinredning

När det kommer till vårt kök så verkar alla ha olika åsikter. Det är en plats där vi spenderar en hel del tid i, rättare sagt 45% av vår tid spenderas i köket med bland annat arbete eller att göra läxor och 72% av svenskarna använder sitt kök som hemmets knytpunkt. Siffrorna på svenskarnas kökshäng är bland de allra högsta i världen så det är självklart att köket bör vara en plats för att trivas i men det är även viktigt att känna att köket är praktiskt och även lätt att använda.Närmare var tredje svensk spenderar mer än 200 000 kronor på att renovera sitt kök. När man väl bestämt sig så kan det vara överväldigande med att fundera på hur köket kommer till sin bästa rätt och det är mycket att tänka på. Vad är praktiskt? Vad tycker man är snyggt och praktiskt tio år framöver? Är det värt att spendera pengar på ett riktigt lyxigt kök med alla senaste tekniska prylarna eller är det bättre att bygga med en budget? Oavsett vilket så finns det många tips för att få köket så praktiskt som möjligt och vi går igenom några av dem nedan.

Planering är A och O

Egentligen nästan för självklart, men planeringen av ditt kök är a och o. Viktigast är att se till att du har tillräckligt med arbetsyta och att komma ihåg att man kan aldrig få för mycket yta för förberedelse. Bolla ideer för köket fram och tillbaks och gör flera olika skisser. Vart ska köks apparaterna som oftast används stå? Man bör försöka att tänka in i hur alla utrymmen kan användas maximalt och vart vitvarorna i sin tur ska stå. Planerar man in ett helt nytt kök så är smart planering nyckeln till lyckad förvaring i köket. Genom att använda sig av utdragbara lådor och roterbara skåp maximerar man utrymmet och man skapar dessutom perfekt översikt av det som behöver gömmas bort.

Planering är A och O

Ta god tid på dig att fundera ut hur köket kommer att fungera i framtiden, ändrar man något endast för en populär trend är risken stor att man kanske inte trivs några år efter förändringen. Viktigt är därför att komma ihåg vad man vill uppnå med köket, vill man att det ska bli en samlingspunkt i hemmet? Låt planeringen av ditt drömkök ta tid helt enkelt.

Att hålla sig till en budget

Att hålla sig till en budget vid en köksplanering kan vara svårt. Det är dyrt med köksplanering och ett kök kan i princip kosta hur mycket som helst. Det är såklart lätt att budgeten springer iväg så se till att budgeten är lagd ifrån allra första start och se till att hålla dig till den. Det finns andra enkla medel att hålla sig till en låg budget och genom att återvinna gamla delar av antingen sitt egna kök eller från andras kök kan du med små medel få ett nytt kök. Kanske går det att sprutlackera om luckorna? Det är alltid möjligt att på något sätt få ditt drömkök, frågan är bara vad man är villig att betala.